Aleš Tuček

Pracovní pozice: Vedoucí výroby Čechy
Společnost: Weber
Vše začalo v roce 1999.
Datum mého nástupu do Saint-Gobain Weber (resp. v té době Terranova) je 6. září 1999. V tu dobu, jsem Saint-Gobain vůbec neznal a nevěděl, do čeho se to vlastně vrhám. Odvětví stavebnictví pro mě bylo do té doby zcela neznámé. Místo nástupu bylo Praha – Radiová ulice – v té době napůl rozestavěný areál budoucí výroby omítkových a nátěrových hmot, který se kolaudoval začátkem roku 2000.
Nastoupil jsem jako dělník do výroby a začátek byl pro mě jedna velká neznámá. Mé měsíční zaškolení v té době proběhlo na Slovensku v sesterské pobočce a ve velmi přátelské atmosféře. V této počáteční fázi mě tato atmosféra velmi ovlivnila a poskytla jiný pohled na věc, jak může velká společnost bez problémů fungovat jako rodina.

Každý můj posun v kariéře znamenal i posun či růst v kariéře pro někoho dalšího z výroby.
Mé další postupné kariérní kroky se zvětšujícím se kolektivem a narůstajícím objemem výroby – dispečer výroby, vedoucí výroby střediska Praha a následně vedoucí výroby Čechy. Každý můj posun v kariéře znamenal i posun či růst v kariéře pro někoho dalšího z výroby. Posun na novou pozici, kde může předvést své schopnosti a profesně růst.
Dle mého názoru je správně, že se lidské zdroje v Saint-Gobain prvotně hledají ve vlastních řadách a rezervách a dá se využít potenciál, zkušenost a znalost našich lidí. Kolektiv, který v současné době máme na všech výrobních závodech, se pečlivě vybírá a je v podstatě dlouhodobě pospolu beze změn.
S postupně rostoucím trhem bylo třeba průběžně investovat a automatizovat linky na výrobních závodech. Zlepšování vždy probíhá i za pomoci kolektivu pracovníků výroby, kteří přinesou jejich poznatky a případně doplní informace, jež je třeba zapracovat. Taktéž konzultace a zkušenosti kolegů ze zahraničí ve formě globálního sdílení Saint-Gobain jsou pro nás neocenitelné.
Setkání s kolegy, předávání informací, inovace, nové myšlenky, ochrana životního prostředí, vývoj, zkušenosti, přátelská atmosféra, dodržování standardů, to vše dnes máme. Je třeba to nadále udržet a rozvíjet. Je to dle mého cesta k dalšímu úspěšnému fungování a celosvětovému růstu Saint-Gobain do budoucnosti.