Saint-Gobain na 5. místě v studii TOP zaměstnavatelé 2022!

TOP Zaměstnavatel 2022

 

Skupina Saint-Gobain se umístila na 5. místě studie TOP Zaměstnavatelé, kterou pořádá Asociace studentů a absolventů.

Do hlasování se zapojilo téměř 12 000 studentů vysokých škol. Z průzkumu je zřejmé, že důležitější než mzda, je pro budoucí zaměstnance pracovní doba či kolektiv. 

"Všichni   zaměstnavatelé   na   trhu   se   potýkají   s novými   výzvami,   které   přinesla   celosvětová   pandemie a někteří se na ni stihli adaptovat velmi dobře, což potvrzují i jejich pozice v žebříčku TOP Zaměstnavatelé 2022.

"Získávají tak náskok před ostatními zaměstnavateli a mohou být o krok blíže k  oslovení talentovaných studentů, budoucích absolventů, tím, že představují a naplňují atributy atraktivních zaměstnavatelů pro rok 2022. To jsou např. důraz na work-life balance, přátelské a příjemné pracovní prostředí, a hlavně ochota představit se, zpřístupnit a otevřít v komunikaci již k uchazečům o práci. Oproti předchozímu anomálnímu ročníkům se očekávaná nástupní mzda absolventů VŠ vrátila na úroveň roku 2020.Celých 85 % z nich očekává, že po získání vysokoškolského diplomu budou vydělávat až 40 000 Kč hrubého měsíčně,“ dodává Hořický.

 

O Asociaci studentů a absolventů

Asociace studentů a absolventů je nezisková organizace. Jejím cílem je umožnit svým členům osobnostní i profesní rozvoj díky aktivnímu zapojení do různých projektů. Předmětem činnosti je realizace  projektů od prvotního nápadu, přes fázi příprav, uskutečnění, až po fázi vyhodnocení. V  letošním roce slaví Asociace 14 let své existence, a tedy více než celou dekádu znalostí, zkušeností a know-how v oblastech HR marketingu a Employer Brandingu přímo na míru trhu v České republice. Svými aktivitami za tyto roky již zasáhla stovky tisíc studentů od středních škol, přes ty vysokoškolské až po absolventy a úspěšné manažery. Zároveň pomáhá všem českým školám stavět NÁRODNÍ ABSOLVENTSKOU DATABÁZI ABSOLVENTI.cz a tím strategicky a dlouhodobě řešit spolupráci škol s absolventy.

 

Zdroj: Studie TOP Zaměstnavatelé

 

Saint-Gobain na 5. místě v studii TOP zaměstnavatelé 2022!